Otvaranje kancelarije Udruženja romskih studenata u Nišu

U petak, 13. februara 2015. godine otvoreno je predstavništvo Udruženja romskih studenata na Univerziteta u Nišu. Kancelarija je otvorena na Medicinskom fakultetu u Nišu. Otvaranje kancelarije rezultat je kako inicijative studenata Roma/kinja sa Univerziteta u Nišu, tako i saradnje Udruženja romskih studenata sa Univerzitetom u Nišu na TEMPUS projektu EQUIED i saradnje sa Medicinskim fakultetom na Roma Health Scholarship Programu (RHSP). Na otvaranju su, pored ostalih, govorili i prof. dr Zoran Nikolić (prorektor Univerziteta u Nišu i predsednik Saveta novootvorenog Centra za podršku studentima na Univerzitetu u Nišu), prof. dr Gorana Ðorić (koordinatorka EQUIEDa), Alen Demiri (kordinator Roma Education Fund-a (REF) za jug Srbije), Nenad Vladisavljev (predsednik Udruženja romskih studenata i član projektnog tima) i Ivan Radenković (program koordinator Udruženja romskih studenata).

Otvaranjem kancelarije u Nišu Udruženje romskih studenata postala je nacionalna organizacija studenata Roma/kinja. Svaka od kancelarija na Univertzitetima u Srbiji će dobiti odredjeni nivo autonomije u odnosu jedna na drugu, s tim da će se jedinstvena politika organizacije zadržati na nacionalnom nivou.

Događaju je prisustvovala i prof. dr Nevena Petrušić, Poverenica za ravnopravnost RS i članica projektnog tima. Takođe, događaj su ispratili medijski portali – juGmedia, Vesti.re, Naslovi.net, Romska medijska mreža – Roma World Production i Medija centar iz Beograda.

Pogledate i delić atmosfere sa otvaranja!

11004554_10203963837596585_3268001224687106565_o
« 1 of 10 »

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *