Youth in Action – I’am Roma, so What


Notice: Undefined property: wpsociallikes::$is_excerpt in /home1/urscorsr/public_html/wp-content/plugins/wp-social-likes/wp-social-likes.php on line 281

Program pod pokroviteljstvom Evropske Komisije (European Commision), koji sprovodi Udruženje romskih studenata, Youth in Action uspešno je organizovan. Održan je osmodnevni trening kurs od 23 do 29 avgusta 2013. Realizacija treninga bila je u Somboru pod nazivom “I am Roma so what!”. Ugošćeno je 30 učesnika iz 10 različitih zemalja. Naši ucesnici su bili iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Crne Gore, Malte, Turske, Portugala i Rumunije.

Teme kojima smo se bavili su  bile borba protiv diskriminacije; doprinos povećanju vidljivost problema sa kojima se susreće Romska populacija; Inkluzija u društvo; Mogućnosti koje Youth in Action program omogućavaju i sl.

Glavna tema trening kursa ”I am Roma so what!” nam je bila upotreba kreativnih neformalnih metoda i kreiranje muzicke kompozicije i videa. Sve ovo je imalo je za cilj borbu protiv diskriminacije i socijalne iskljucenosti pripadnika Romske nacionlanosti. Program je otvoreno promovisao solidarnost i jednakosti svih ljudi, bez obzira na njihove nacionalne, kulturne, verske, seksualne i druge razlike.

Osnovni cilj našeg treninga je da učesnicima pruzimo priliku da se aktivno uključe u borbu protiv diskriminacije i socijalne isključenosti Roma, i to kroz korišćenje kreativnih metoda i aktivnosti  koje uključuju i muziku. Tokom kursa, koristeci neformalne načine učenja, učesnici su stvorili proizvod /kompoziciju kreirajući originalan tekst na temu našeg projekta. Kompozicija je otpevana, snimljena i pretvorena u video spot. Produkt pesma i video spot će biti nakon održavanja trening kursa dostupni putem interneta te ce se na taj nacin poruka širiti diljem sveta!

Pratile su nas i lokalne TV stanice.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *